Королева Великоднього столу
Готуємося до великодньої трапези
Ми хочемо представити Вам найсмачніший рецепт паски. Нехай ваш Великдень пройде в теплій та душевній атмосфері, а святковий стіл приємно здивує рідних, коханих і близьких.
Пишна, класична великодня випічка. Процес приготування тривалий і багатоетапний, зате паски виходять ніжними, солодкими й ароматними.
Інгредієнти:
2 кг борошна
1 літр молока
30 яєць
700 грам вершкового масла
100 грам дріжджів
1 кг цукру
1 чайна ложка солі
1 склянка родзинок
1 чайна ложка кориці
Пів чайної ложки меленого кардамону
Тертий мускатний горіх
10 грам ванільного цукру
Маргарин для змащування форм
Спосіб приготування:
Насамперед необхідно приготувати опару. Для цього слід поставити на вогонь молоко і потихеньку додати до нього півтори склянки борошна. Ретельно перемішане заварне тісто потрібно поставити остигати. Далі дріжджі розітріть з однією столовою ложкою цукру, і коли вони стануть рідкими, влийте їх у заварне тісто. Перемішайте масу і поставте на півтори години в тепле місце.
Далі у яєць відокремити білки від жовтків. До жовтків додати цукор і ретельно збити блендером. Потім додайте до яєць м'яке вершкове масло і розітріть до однорідної маси. Посоліть і додайте родзинки. Також до здоби додайте кардамон, корицю, мускатний горіх і ванільний цукор. Перемішайте і влийте в опару.
Додавайте до отриманого тіста просіяне борошно до тих пір, поки тісто не почне відставати від рук. Викладіть тісто у велику миску і залиште підходити. Цей процес займе близько трьох годин.
Коли тісто підійде, викладіть його у форми, попередньо змазані маргарином, і випікайте в духовці близько 40-60 хвилин при температурі 180 градусів. Готові паски спочатку повинні трохи охолонути. Тільки після цього їх слід виймати з форм.
Для приготування білої глазурі збийте міксером два білка і склянку цукру. Змастіть таким кремом верхівки пасок і прикрасьте кондитерською посипкою.
Немає коментарів:
Дописати коментар