пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

ТРАГЕДІЯ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Пов’язане зображення

            В цьому році виповнюється 85 років з дня пам яті жертв Голодомору.           Постановою суду визнано доведеним, що Голодомор 1932–1933 років в Україні:

·           сплановано з метою придушення українського національно-визвольного руху та недопущення побудови незалежної Української держави;
·           вчинено шляхом насильного вилучення в українських селян усіх харчових продуктів та позбавлення їх доступу до їжі, тобто штучного створення життєвих умов, що призвели до фізичного знищення питомого складника української національної групи – українського селянства (в Україні на той час абсолютна більшість селян була українцями, а абсолютна більшість українців – селянами);
·          здійснено як один із етапів спецоперації проти частини української національної групи як такої, оскільки саме українська нація, а не національні меншини була суб’єктом державотворчого самовизначення і лише вона могла реалізувати закріплене Конституцією СРСР 1924 року право на самовизначення шляхом виходу із СРСР та утворення незалежної Української держави;
·           організовано вищим керівництвом партійно-радянського комуністичного режиму, серед якого особливо важливу й активну роль у скоєнні злочину відігравали виокремленні у справі семеро осіб.
              У постанові Апеляційного суду, зокрема, зазначено: «Органом досудового слідства з усією повнотою та всебічністю встановлено спеціальний намір Сталіна (Джугашвілі) Й. В., Молотова (Скрябіна) В. М., Кагановича Л. М., Постишева П. П., Косіора С. В., Чубаря В. Я. і Хатаєвича М. М. – знищення частини саме української (а не будь-якої іншої) національної групи і об’єктивно доведено, що цей намір стосувався саме української національної групи як такої».
             1 вересня із Києва стартувала Міжнародна акція "Запали свічку пам’яті", яка протягом 85-ти днів пройде у 85-ти куточках світу. В пам'ять про 7 мільйонів жертв геноциду.
              "Головною метою Всесвітньої акції є об’єднання українців усього світу та іноземних громадян задля пам’яті про один із найбільших злочинів ХХ століття.
Серед мільйонів жертв Голодомору було багато дітей. І під час кожної акції зачитується символічний список із 85 дитячих імен – кожного дня по 85 імен.

  Наша бібліотека запрошує приєднатись до цієї акції.

Мемориальная акция «Свеча памяти 22 июня» начнется в Богоявленском соборе Москвы

Немає коментарів:

Дописати коментар