суботу, 1 червня 2019 р.

Я - за енергозбереження
Одне з двох: або люди зроблять так, що в повітрі стане менше диму,
 або дим зробить так, що на Землі стане менше людей.
                                                                                                                     Л. Баттан

           З 29 травня по 5 червня 2019 року в Запоріжжі проводитимуться Дні сталої енергії.
           Стала енергетика – енергетика, вироблена і використовувана на шляху, який підтримує людський розвиток в довгостроковій перспективі у всіх його економічних, соціальних та екологічних аспектах.
           Енергія має центральне значення для майже кожної з основних проблем і можливостей, з якими сьогодні стикається світ. Чи то робочі місця, безпека, зміна клімату, виробництво продуктів харчування або збільшення доходів – доступ до джерел енергії для всіх є визначальним фактором.
           Енергетика є домінуючим фактором в сфері зміни клімату, і на її частку припадає близько 60 % від загального обсягу глобальних викидів парникових газів.  Зниження інтенсивності викидів вуглецю в енергетиці є ключовим завданням у досягненні довгострокових цілей в сфері боротьби зі зміною клімату.
           Стала енергетика необхідна для зміцнення економіки, захисту екосистем та досягнення справедливості.
           Стратегія розвитку сталої енергетики – розробка політики, що заохочує розвиток енергетики і технологій, заснованих на поновлюваних джерелах енергії і більш чистих видах викопного палива; розробка програм, що підтримують енергоефективність та використання відновлюваної енергії (Йоганнесбург, 2002)

            В Україні значний вклад у розвиток сталої енергетики робить Угода мерів підписантами якої є також деякі міста України, яка спрямована на виконання завдань ЄС щодо зниження викидів парникових газів щонайменше на 20% до 2020 року та зобов’язує підписантів, серед іншого, розробити Плани Дій зі сталої енергетики. 



Немає коментарів:

Дописати коментар